Kokosová dýně s čočkou

Ingredience

půlka dýně hokkaidó, 250 g černé drobné čočky, 1 lžička mořské řasy, olivový olej, 4 lžičky směsi koření na indickou kuchyni (nebo 2 lžičky drceného římského kmínu a 2 lžičky kari), sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 4 lžíce strouhaného kokosu, 1 plechovka kokosového mléka (400 ml), 200-250 g čerstvého kozího sýra, čerstvé lístky koriandru

Postup

Čočku propláchneme, zalejeme vodou, přidáme řasu, lehce osolíme a uvaříme doměkka (20-25 minut).

Dýni nakrájíme na kostky, nasypeme ji do pekáče, osolíme, posypeme kořením, pokropíme olejem a promícháme. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 10-15 minut.

Pekáč vyndáme z trouby. K dýni přidáme uvařenou scezenou čočku, na kousky posekané stroužky česneku a promícháme.

Povrch posypeme kokosem, poklademe plátky sýra a posypeme lístky koriandru. Všechno rovnoměrně zalijeme kokosovým mlékem, osolíme, opepříme a pekáč vrátíme do trouby. Pečeme 20 minut. Pak přepneme troubu na gril necháme zezlátnout sýr.

zdroj: televizní pořad Po lopatě

Přidáno: 3.11.2019