Přesbidlo

Ingredience

1 kg brambor uvařených ve slupce, 300 g krup, 3 cibule, 150 g anglické slaniny (možno vynechat), 3 lžičky majoránky, česnek dle chuti, sůl, sádlo nebo olej

Postup

Kroupy večer předem namočíme do studené vody, druhý den uvaříme. Na větší pánvi rozpálíme trochu sádla nebo oleje a necháme v něm rozškvařit slaninu pokrájenou na kostičky. Pak přisypeme posekanou cibuli a společně osmažíme dozlatova. Vmícháme majoránku, tři rozmačkané stroužky česneku a vysypeme z pánve. Na zbylém omastku opečeme na kostičky pokrájené brambory. K opečeným bramborám přidáme uvařené kroupy, osmaženou cibuli se slaninou, všechno promícháme a ještě společně chvíli opékáme. Dochutíme solí a libovolným množstvím (podle chuti) rozmačkaného česneku a majoránky. Podáváme s kysaným zelím.

Přesbidlo
Přesbidlo

Přidáno: 16.12.2009