Bábovka mnoha chutí

Ingredience

těsto: 250 ml mléka, 1 vejce, 100 g rozpuštěného másla nebo hery, 150 g krupicového cukru, špetka soli, 600 g polohrubé mouky, 30 g čerstvých kvasnic
náplň: libovolná, např. tvarohová, maková, ořechová, povidla, marmeláda, nutella, pudink,...

Postup

Suroviny vložíme v uvedeném poředí do pekárny a zapneme program Příprava těsta nebo vypracujeme kynuté těsto klasickým způsobem. Je-li třeba, můžeme přidat trochu mouky.

Po vykynutí těsta oddělujem lžící kousky, každý zploštíme, dáme na něj lžičku náplně a zabalíme. Čím víc druhů náplně použijeme, tím bude bábovka zajímavější.

Jednotlivé "buchty" skládáme do vymazané bábovkové formy a necháme ještě 20 minut kynout.

Povrch bábovky potřeme mlékem a vložíme ji do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 60 minut. Pokud povrch bábovky rychle tmavne, přikryjeme ji alobalem.

Bábovka mnoha chutí
Bábovka mnoha chutí
Bábovka mnoha chutí
Bábovka mnoha chutí
Bábovka mnoha chutí
Bábovka mnoha chutí
Bábovka mnoha chutí
Bábovka mnoha chutí

Přidáno: 7.4.2008