Zamotané koláče

Ingredience

500 g hladké mouky, 40 g kvasnic, 50 g cukru krystal, 250 ml vlažného mléka, 75 g změklého másla, špetka soli, 1 celé vejce, citronová kůra

Náplň: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce krystalu, švestky

trochu rozpuštěného másla na potření

Postup

Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto. Stačí nechat kynout 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň z mléka , pudinku a cukru. Pak těsto vyjmeme na vál a rozválíme na obdélník. Obdélník potřeme rozpuštěným máslem a zavineme po delší straně jako závin. Ten rozkrájíme na kolečka a rozložíme je na plech. V každém uděláme důlek. Do důlku dáme trochu pudinku a na něj položíme půlku švestky. Pečeme v předehřáté troubě. Ještě teplé pocukrujeme.

Kdo bych chtěl vyzkoušet kváskovou variantu, recept najdete v knize Jany Berkové - Sladké kváskové pečení s cukrem i bez

Zamotané koláče
Zamotané koláče
Zamotané koláče
Zamotané koláče
Zamotané koláče
Zamotané koláče
Zamotané koláče
Zamotané koláče

Přidáno: 26.12.2006