Bůčková roláda

Ingredience

1 kg bůčku (nebo mletého masa), 200 ml mléka, sůl, mletý pepř, 5-6 stroužků česneku, petrželová nať, 1 lžíce majoránky, šunkový salám, párek, sterilované okurky, 1 bílek

Postup

Bůček pomeleme (nebo místo něho použijeme koupené mleté maso). Osolíme, okořeníme a vmícháme mléko a hrstku posekané natě. Necháme 12 hodin odpočinout.
Na kusu alobalu z těsta vytvarujeme mokrýma rukama obdélník. Potřeme ho hořčicí, poklademe salámem, položíme párky, okurky (případně jinou náplň) a pomocí alobalu zavineme.
Přeneseme na plech a potřeme bílkem. Podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme 45-50 minut.
Podáváme teplé s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo studené s chlebem.

Bůčková roláda
Bůčková roláda
Bůčková roláda
Bůčková roláda
Bůčková roláda

Přidáno: 5.10.2008