Cuketové karbenátky s bazalkou

Ingredience

500 g mletého masa, 1 cuketa, 1 vejce, 2 vrchovaté lžíce strouhanky, velká hrst bazalkových listů, sůl, mletý pepř, majoránka, 5 stroužků česneku, 2 vrchovaté lžíce rajského protlaku, 2 lžíce solamylu

Postup

Mleté maso osolíme, okořeníme a promícháme s vejcem, protlakem, rozmačkaným česnekem a strouhankou. Cuketu nastrouháme nahrubo a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Bazalkové listy posekáme najemno a oboje vmícháme do masa. Přimícháme solamyl. Je-li směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky. Rukama namočenýma ve studené vodě formujeme kulaté placičky a skládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 30 minut.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami přelitými rozpuštěným máslem a zeleninovým salátem.

Cuketové karbenátky s bazalkou
Cuketové karbenátky s bazalkou
Cuketové karbenátky s bazalkou

Přidáno: 12.7.2008