Jásající Ramfouskova očička

Ingredience

500 g mletého masa, 1 cibule, 1 lžíce strouhanky, 1 menší vejce, 1 malý rajský protlak, 200 ml masového vývaru (nebo vody), 100 ml kyselé smetany (lze vynechat), olej, černý i bílý pepř, 1-2 bobkové listy, 1-2 stroužky česneku

Postup

Mleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, 1 lžící strouhanky, vejcem (stačí bílek), osolíme a opepříme.

Utvoříme menší kuličky, které krátce osmahneme na oleji.

Přidáme protlak rozmíchaný ve vývaru a okořeníme bobkovým listem, pepřem a česnekem utřeným se solí.

Podusíme 20-30 minut.

Před podáváním odstraníme koření, můžeme přimíchat kyselou smetanu.

Podáváme s dušenou rýží, vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Jásající Ramfouskova očička
Jásající Ramfouskova očička
Jásající Ramfouskova očička

Tento a řadu dalších zajímavých receptů najdete v knize pana Jaroslava Vašáka Čertovská kuchařka.

Přidáno: 22.8.2010