Jemná sekaná pečeně

Ingredience

500-600 g mletého masa (směs vepřového a hovězího), 2 rohlíky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 1 vajíčko, 2 lžíce posekané zelené petrželky, 0,5 lžičky sušené majoránky, 80 g plátků slaniny, sůl

Postup

Rohlíky překrojíme na poloviny a zalijeme vodou. Necháme zcela nasáknout (10-15 minut).

Cibuli i česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Na jedné lžíci oleje osmahneme cibuli do změknutí, přidáme česnek a ještě chvíli podusíme. Odstavíme a necháme vychladnout.

Rohlíky vyjmeme z vody, vyždímáme a pokrájíme je nadrobno.

K masu přidáme rohlíky, majoránku, vejce, petrželku, vychladlou cibuli s česnekem a osolíme. Důkladně promícháme.

Zbytkem oleje vytřeme dno pekáčku (nahradila jsem papírem na pečení) a z masové směsi v něm vytvarujeme šišku. Lépe to jde navlhčenýma rukama.

Hřbet šišky poklademe plátky slaniny a pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Pečeme asi 45 minut, během pečení přeléváme vypečeným tukem.

Podáváme teplé s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo studené s chlebem a kyselou okurkou.

Na fotkách je sekaná z dvojité dávky.

Jemná sekaná pečeně
Jemná sekaná pečeně
Jemná sekaná pečeně
Jemná sekaná pečeně

Přidáno: 17.2.2013