Karbenátky s lečem

Ingredience

500 g mletého masa, 1 sklenice zeleninového leča (330 g), 1 cibule, 150 g uzeného masa, 2 lžičky oregana, sůl, mletý pepř, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 6 lžiček plnotučné hořčice, tvrdý sýr, olej

Postup

Maso osolíme, okořeníme a promícháme s celým vejcem. Cibuli posekáme najemno, uzené nakrájíme na kostičky a přimícháme k masu. Podle potřeby zahustíme moukou. Hmotu rozdělíme na šest stejných dílů, z nichž vytvoříme koule. Na plechu vytřeném olejem je rozmáčkneme do tvaru kulatých karbenátků. Na každý rozetřeme lžičku hořčice a na všechny karbenátky rozdělíme rovnoměrně lečo. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a půl hodiny pečeme. Pak na každý kousek nasypeme hromádku strouhaného sýra, vrátíme do trouby a necháme roztavit.
Podáváme s libovolně upravenými bramborami nebo s chlebem.

Karbenátky  s lečem
Karbenátky  s lečem
Karbenátky  s lečem
Karbenátky  s lečem
Karbenátky  s lečem

Přidáno: 2.10.2008