Masová roláda s nádivkou

Ingredience

masová směs: 1,2 kg mletého masa (mix vepřového a hovězího), 2 vejce, 2 cibule, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 2 lžíce mleté papriky

nádivka: 4 rohlíky, 150 ml mléka, 150 g tvrdého sýra, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 vejce syrová, velká hrst posekané petrželové nati, hrst najemno nastrouhaného čerstvého křenu, sůl

dále: 120 g slaniny nakrájené na tenké plátky

Postup

Cibuli posekáme nadrobno a na rozpáleném oleji usmažíme dozlatova. K usmažené cibulce vmícháme papriku a směs necháme vychladnout.

Maso osolíme, opepříme, přidáme celá vejce a osmaženou cibuli s paprikou. Důkladně všechno promícháme, nejlépe rukama, a necháme chvíli opočinout.

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalejeme mlékem a necháme je vsáknout.

Pak přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, na kostičky pokrájená vařená vejce, křen, trochu soli, syrová vejce, zelenou petrželku a všechno důkladně promícháme.

Maso vyklopíme z mísy na alobal a mokrýma rukama roztlačíme na velký obdélník.

Na maso urovnáme nádivku (viz foto) a pomocí alobalu smotáme roládu.

Opatrně ji přeneseme na plech s papírem na pečení a celou ji přikryjeme plátky slaniny.

Roládu se slaninou přikryejme alobalem a přitiskneme ho pevně k roládě, aby byla v alobalu zabalená (kromě spodní strany).

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po půl hodině odstraníme alobal a roládu dopečeme dalších 30-35 minut.

Roládu podáváme teplou s bramborovu kaší nebo studenou s chlebem a zeleninou.

Přidáno: 18.11.2018