Masové kuličky v rajské omáčce

Ingredience

500 g mletého masa, 1 vejce, 2 lžíce vody, 1 cibule, 3 lžíce strouhanky, sůl, mletý pepř, oregano, olej, 2 lžíce hladké mouky, 1 plechovka rajčatového protlaku (140 g), 1 lžička cukru, 1/2 lžičky skořice, 1 lžíce citronové šťávy, 3 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 1 kostka masoxu

Postup

Mleté maso smícháme s vejcem, vodou, solí, mletým pepřem, oreganem, půlkou cibule pokrájené nadrobno a strouhankou. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme kuličky. Do vody (asi litr) dáme bobkové listy, kuličky koření, masox a přivedeme k varu. Do vařící vody vložíme kuličky a povaříme asi 10 minut. Pak vyjmeme na sítko.
V kastrolu rozpálíme trošku oleje a necháme na něm zesklovatět druhou polovinu pokrájené cibule. Přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme přecezený vývar, rozmícháme a povaříme asi 10 minut. Pak přidáme protlak, cukr, skořici, dobře rozmícháme a necháme ještě přejít varem. Nakonec dochutíme citronovou šťávou a podle potřeby solí. Uvařené kuličky vložíme do omáčky. Podáváme s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem.

Masové kuličky v rajské omáčce
Masové kuličky v rajské omáčce

Přidáno: 21.8.2008