Omáčka na špagety

Ingredience

500 g mletého masa, 1 cibule, 1 malý celer, 2 celerové řapíky, 100 g rajského protlaku, 1 feferonka, sušená bazalka a oregano, 1 lžička solamylu, sůl, olej, tvrdý sýr

Postup

Na oleji opečeme posekanou cibuli dozlatova. Přidáme na jemné nudličky postrouhaný celer a společně chvíli osmažíme.

Přidáme maso, promícháme a za stálého míchání opečeme do zhnědnutí.

Osolíme, vmícháme protlak, sušené bylinky, na kousky pokrájenou feferonku a podlijeme trochu horkou vodou nebo vývarem.

Řapíky nakrájíme na kousíčky a přidáme k masu.

Podusíme doměkka (asi 20 minut).

Solamyl rozmícháme v trošce vody a vlijeme do pánve. Ještě chvíli povaříme.

Na talíři omáčkou polijeme špagety a posypeme strouhaným sýrem.

Omáčka na špagety
Omáčka na špagety
Omáčka na špagety

Přidáno: 24.6.2010