Pečená pštrosí vejce

Ingredience

500 g mletého masa (mix vepřového a hovězího), 6-7 vajec uvařených natvrdo, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 3-4 lžíce strouhanky

Postup

Najemno posekanou cibuli usmažíme na oleji dozlatova.

Do mísy dáme maso, celé vejce, rozmačkaný česnek, osmaženou cibuli, osolíme, opepříme a důkladně propracujeme, nejlépe rukou.

Podle potřeby zahustíme strouhankou.

Oloupaná vejce obalíme v masové směsi a uložíme do pekáčku vyloženého papírem na pečení.

Malinko podlijeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 190-200°C. Pečeme do zčervenání, 35-40 minut.

Podáváme s bramborovu kaší a zeleninovým salátem.

Přidáno: 2.4.2016