Pljeskavica

Ingredience

600 g mletého masa (mix vepřového a hovězího), 1 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička rajského protlaku, 2 lžíce strouhanky, sůl a pepř, olej

Postup

Smícháme maso, vejce, hořčici, protlak a strouhanku. Podle chuti osolíme a opepříme.

Důkladně propracujeme a rozdělíme na 4 stejné části. Z každé vytvarujeme kouli.

Masovou kouli položíme na čtverec alobalu potřený olejem a rukama ji zploštíme na placku silnou maximálně 1 cm.

Na pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a položíme do něj placku alobalem nahoru a hned ho sloupneme.

Maso opečeme z každé strany asi 3-4 minuty dohněda.

Podáváme s paprikovými bramborami a česnekovým dresinkem.

Pljeskavica
Pljeskavica
Pljeskavica
Pljeskavica
Pljeskavica

Originální verzi receptu napsanou tak, že podle ní uvaří dobré jídlo i začátečník stojící poprvé u plotny najdete v knize J. F. Zatloukalové Hovory s řezníkem.

Přidáno: 22.12.2012