Plněné papriky s rajskou

Ingredience

400-500 g mletého masa, papriky (počet záleží na jejich velikosti), 2 vejce, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 2 cibule, strouhanka,
1 plechovka rajského protlaku (150 g), olej, 7 kuliček nového koření, 7 kuliček pepře, 3 bobkové listy, kousek citronové kůry, hrst strouhaného perníku, 1-2 lžíce hladké mouky, špetka skořice

Postup

Mleté maso promícháme s vejci, najemno posekanou jednou cibulí, osolíme, okořeníme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Paprikám odkrojíme vršek, vybereme jádřince, očistíme od semínek a naplníme je masovou směsí.
V hnci rozpálíme trochu oleje, necháme na něm zesklovatět cibuli a přidáme naplněné papriky. Krátce je ze všech stran opečeme, podlijeme vodou, přidáme nové koření, pepř, bobkové listy, citronovou kůru a pod pokličkou podusíme doměkka (cca 30 minut).
Měkké papriky vyjmeme, zbylý obsah hrnce přecedíme. Do přecezeného rozmícháme protlak. V hrnku vody rozmícháme hladkou mouku a přilijeme. Přidáme perník, skořici, promícháme a společně povaříme asi 10 minut. Pak do omáčky vložíme papriky a chvíli necháme ustát.
Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Plněné papriky s rajskou

Přidáno: 3.10.2009