Ruské pelmeně

Ingredience

těsto: 250 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 vejce, 100 ml vody
náplň: 300 g mletého masa, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 1 lžíce hořčice, česnek dle chuti

Postup

V míse smícháme mouku se solí, přidáme vejce, vodu a promícháme. Vyklopíme na vál a rukama vypracujeme měkké hladké těsto, podobné nudlovému. Dáme na půl hodiny do ledničky.

Maso promícháme s ostatními přísadami.

Vychlazené těsto rozválíme na 2 mm, vykrájíme kolečka a na každé položíme lžičku masové náplně.

Přiložíme a okraje zmáčkneme pevně vidličkou, případně použijeme tvořítko na taštičky.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a pelmeně v ní povaříme 7-9 minut, podle velikosti.

Uvařené vyndáme do cedníku, okapané omastíme rozpuštěným máslem a na talíři doplníme kopečkem zakysané smetany. Posypeme posekanou pažitkou.

Ruské pelmeně
Ruské pelmeně
Ruské pelmeně
Ruské pelmeně
Ruské pelmeně

zdroj: časopis Pošli recept

Přidáno: 11.2.2011