Vepřenky
Ingredience
400-500 g mletého vepřového masa, 2 rohlíky, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžíce oleje, 4-5 lžic plnotučné hořčice, 1 cibule, 1 lžička soli
Postup
Rohlíky rozpůlíme a zalijeme vodou. Necháme je 10-15 minut naskáknout. Pak je vyždímáme a nasekáme nadrobno.
Maso smícháme s paprikou, rohlíky a solí.
Navlhčenýma rukama tvoříme kulaté placičky tlusté asi 1 cm.
V pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni opečeme placičky z každé strany dozlatova (4-5 minut).
Hotové vepřenky potřeme hořčicí a posypeme kolečky cibule.
Podáváme s chlebem, vařenými bramborami nebo nastavovanou kaší.
Přidáno: 14.4.2013