Vepřenky

Ingredience

400-500 g mletého vepřového masa, 2 rohlíky, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžíce oleje, 4-5 lžic plnotučné hořčice, 1 cibule, 1 lžička soli

Postup

Rohlíky rozpůlíme a zalijeme vodou. Necháme je 10-15 minut naskáknout. Pak je vyždímáme a nasekáme nadrobno.

Maso smícháme s paprikou, rohlíky a solí.

Navlhčenýma rukama tvoříme kulaté placičky tlusté asi 1 cm.

V pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni opečeme placičky z každé strany dozlatova (4-5 minut).

Hotové vepřenky potřeme hořčicí a posypeme kolečky cibule.

Podáváme s chlebem, vařenými bramborami nebo nastavovanou kaší.

Vepřenky
Vepřenky
Vepřenky

Přidáno: 14.4.2013