Modelovací čokoláda

Ingredience

300 g hořké čokolády, 30 ml vody, 30 g cukru, 90 g glukózy

Postup

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni (pomalu, voda nesmí vařit).
Vodu s cukrem svaříme na hustý sirup. Odstavíme, přidáme glukózu a rozmícháme dohladka. Tuto hmotu vlijeme do rozpuštěné teplé čokolády a dobře vymícháme na hustou hmotu, která se nelepí na stěny nádoby.
Necháme vychladnout a rukama na vále důkladně propracujeme. Uložíme do mikrotenového sáčku a před dalším použitím necháme několik hodin uležet. Hmota částečně ztvrdne, ale po krátkém zahřátí zase změkne.

Modelovací čokoláda
Modelovací čokoláda
Modelovací čokoláda
Modelovací čokoláda

zdroj: Beruna7 (Radka Hercíková)

Přidáno: 25.2.2009