Čertovo hovínko

Ingredience

250 g cukru, 350 g polohrubé mouky, 4 vejce, 150 ml oleje, mléko dle potřeby, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce kakaa, směs rozinek, mandlí, ořechů, kandovaného ovoce, kokosu - čím více, tím lépe, tuk a strouhanku na plech

Postup

Všechny přísady dáme do mísy a vlažným mlékem zaděláme lité těsto.

Menší plech s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme a vysypeme moukou nebo strouhankou.

Nalijeme těsto, povrch uhladíme a upečeme při 170-180°C.

Upečený koláč krájíme na užší delší řezy. Můžeme nepravidelně pocákat čokoládou.

Čertovo hovínko
Čertovo hovínko
Čertovo hovínko
Čertovo hovínko
Čertovo hovínko
Čertovo hovínko

Tento a spoustu dalších zajímavých receptů najdete v knize Čertovská kuchařka od pana Jaroslava Vašáka.

Přidáno: 19.6.2010