Jemelínský makovec

Ingredience

2 vejce, 60 g másla, 250 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, 340 g mletého máku, 340 g polohrubé mouky, 500 ml mléka, 2 prášky do pečiva
poleva: 250 g moučkového cukru, 2 lžíce vařící vody, 4 lžíce citronové šťávy

Postup

Do šlehací misky dáme celá vejce, změklé máslo a moučkový cukr. Ušleháme do pěny. Vešleháme mléko, vmícháme mák a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dozlatova (200°C, cca 20 minut). Vychladlý moučník pocukrujeme nebo polijeme citronovou polevou: do prosátého cukru nalijeme horkou vodu,citronovou šťávu a vymícháme dohladka.

Jemelínský makovec
Jemelínský makovec

Přidáno: 12.10.2008