Jogurtové řezy

Ingredience

těsto: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 5 lžic oleje, 200 g hladké mouky
dále: 2 velké kelímky bílého jogurtu (po 500 g), 2 sáčky želatinového ztužovače, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 1 plechovka ananasu, 1 sáček zeleného cukrárenského želé + 2 - 3 lžíce cukru

Postup

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vešleháme olej a lehce vařečkou vmícháme mouku. Rozetřeme na nízký velký plech vyložený papírem na pečení a upečeme dorůžova (200°C asi 6 minut). Necháme vychladnout. Sloupneme papír a piškotový plát přemístíme do hlubšího plechu. Ten je trochu menší, takže přebývající okraje piškotu budou tvořit boční stěny. Ananas scedíme a pokrájíme na malé kousky. Rovnoměrně je rozmístíme na upečené těsto. Do větší mísy nasypeme oba ztužovače, zalijeme je 200 ml ananasové šťávy z plechovky a ruční metličkou rychle rozšleháme dohladka. Do této hmoty přidáme dvě lžíce jogurtu, zamícháme, a postupně přidáváme a vmícháváme všechen jogurt. Osladíme podle chuti. Jogurtem zalijeme ananas na plechu a dáme do ledničky ztuhnout. Mezitím připravíme želé podle návodu na sáčku (rozmíchat se 2 - 3 lžícemi cukru v půl litru vody a minutu povařit). Za občasného míchání necháme vychladnout asi 15 minut. Pak nalijeme na jogurt a vrátíme do ledničky. Necháme pořádně ztuhnout a nakrájíme na řezy.

Jogurtové řezy
Jogurtové řezy
Jogurtové řezy
Jogurtové řezy
Jogurtové řezy

Přidáno: 16.5.2008