Mandlovo-čokoládové čtverečky

Ingredience

těsto: 330 g hladké mouky, 70 g pomletých mandlí, 140 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 vejce, 250 g hery
na polití: 6 vajec, 100 g třtinového cukru, 150 g medu, 100 g rozpuštěné čokolády
na posypání: 150 g mandlových lupínků

Postup

Suroviny na těsto zpracujeme na vále rukama a těsto necháme v chladu asi hodinu odpočinout.

Hlubší plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něm rozválíme.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme dokud těsto nezrůžoví. Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.

Do misky dáme celá vejce, třtinový cukr, med, rozpuštěnou čokoládu a rozšleháme dohladka.

Tuto směs nalijeme na vychladlé upečené těsto, posypeme hustě mandlovými lupínky a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pečeme 40 minut.

Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky.

Mandlovo-čokoládové čtverečky
Mandlovo-čokoládové čtverečky
Mandlovo-čokoládové čtverečky
Mandlovo-čokoládové čtverečky
Mandlovo-čokoládové čtverečky
Mandlovo-čokoládové čtverečky

Přidáno: 13.11.2010