Mléčný řez

Ingredience

těsto: 6 vajec, 9 lžic polohrubé mouky, 7 lžic cukru krupice, 2 lžíce kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač smetany, 250 g měkkého tvarohu (ve vaničce), moučkový cukr dle chuti

Postup

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.

Žloutky s cukrem a kakaovým práškem vyšlehámne do pěny.

Do žloutkovo-kakaové pěny zlehka vmícháme střídavě mouku a sníh z bílků.

Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení upečeme (cca 190°C, 10 minut).

Do mísy nalijeme smetanu, přisypeme ztužovač, cukr a přidáme tvaroh. Všechno společně ušleháme na hladkou hmotu.

Vychladlý korpus podélně rozřežeme na tři pásy a každý opatrně ostrým nožem vodorovně prokrojíme.

Naplníme krémem a nakrájíme na obdélníčky.

Dáme vychladit do ledničky.

Mléčný řez
Mléčný řez

Přidáno: 25.10.2010