Nekynuté řezy

Ingredience

500 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 5 lžiček krystalového cukru, 5 lžic mléka, 40 g droždí, 150 g hery, 150 g sádla, 2 žloutky
1 kelímek švestkových povidel, 1 lžíce rumu, 2 hrstky máku, moučkový cukr

Postup

Do teplého mléka nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít.

Povidla rozmícháme s rumem, mák pomeleme.

Na vál prosijeme mouku a přidáme vanilkový cukr. Okolo rozmístíme změklý tuk a do důlku nalijeme žloutky a kvásek.

Zpracujeme hladké těsto a rozdělíme na třetiny.

Jednu část rozválíme na velikost menšího plechu, potřeme polovinou povidel, posypeme polovinou máku, trochou moučkového cukru a přikryjeme plackou vyválenou z další části těsta.

Postup zopakujeme a přikryjeme třetí částí. Vidličkou celý moučník propícháme a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Upečeme dorůžova, cca 25-30 minut.

Nekynuté řezy
Nekynuté řezy
Nekynuté řezy
Nekynuté řezy
Nekynuté řezy
Nekynuté řezy
Nekynuté řezy

Přidáno: 3.4.2011