Ozdobená kakaová buchta
Ingredience
těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1,5 hrnku moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce sody, 0,5 hrnku kakaa, 2 hrnky kefíru, 1 hrnek oleje, 2 vejce
poleva: 300 g hořké čokolády, 100 g másla, 200 g zakysané smetany
dále: 0,75 hrnku višňové marmelády, šťáva z půlky citronu, lentilky, kyselé rybičky
Postup
V míse smícháme mouku se sodou, cukrem a kakaem. Přidáme celá vejce, kefír, olej a vymícháme hladké těsto.
Nalijeme je to vymazaného a vysypaného hlubšího plechu. Pečeme při 180°C asi půl hodiny (zkusíme špejlí).
Vychladlou buchtu vodorovně rozřízneme na dvě části.
Dolní část potřeme marmeládou rozmíchanou s citronovou šťávou a přiklopíme druhou částí.
Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s máslem. Promícháme a přidáme zakysanou smetanu. Vymícháme hladkou hustou polevu a natřeme na buchtu.
Necháme chvíli ztuhnout v ledničce. Pak naznačíme nožem nebo pravítkem dílky a ozdobíme.
podle magazínu Ona dnes
Přidáno: 10.9.2016