Šimlový koláč
Ingredience
těsto: 150 g polohrubé mouky, 150 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 150 g moučkového cukru, 2 vejce, 100 g hery
náplň: 500 g tvarohu, 150-200 g mletého máku, 150 g moučkového cukru, 1 vejce, 200 ml mléka, 3 lžíce rumu, špetka skořice
Postup
Všechny suroviny na náplň promícháme a vyšleháme dohladka (dá se použít elektrický ruční šlehač, ale stačí to i ručně vidličkou).
Z uvedených surovin vypracujeme na vále hladké měkké těsto. Na plechu s papírem na pečení je rozválíme po celé ploše, uděláme i trochu zvýšený okraj.
Na těsto rovnoměrně rozetřeme náplň a plech vložíme do trouby vyhřáté na 170-180°C. Pečeme cca 30 minut.
Přidáno: 21.2.2016