Skorojogobella

Ingredience

těsto: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 250 g jogurtového zeesanu, 500 ml vody, asi 20 meruněk
100 g čokolády

Postup

Těsto připravíme podle receptu na dortový korpus a upečeme ho na plechu.
Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s vodou. Přidáme smetanu a společně vyšleháme dotuha.
Vychladlý plát těsta pokropíme rumem nebo ovocnou šťávou (není nutné) a poklademe kousky meruněk. Na ně rozetřeme náplň a posypeme nastrouhanou čokoládou. V ledničce necháme ztuhnout.
Proč jogobella? Protože má jogurtovou chuť a extra velké kousky ovoce.

Skorojogobella
Skorojogobella

Přidáno: 24.7.2009