Strakaté řezy

Ingredience

těsto: 5 vajec, špetka soli, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 100 ml vlažné vody, 1 prášek do pečiva

pudink: 500 ml mléka, 1 sáček čokoládového pudinkového prášku, 2 lžíce cukru

krém: 250 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce moučkového cukru, 300 g zakysané smetany, 1 želatinový ztužovač

na ozdobení: strouhaná čokoláda nebo čokoládové vločky

Postup

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout.

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do světlé pěny. Postupně po troškách zašleháme olej. Pak vmícháme vodu a krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný). Lžičkou na těsto klademe hromádky pudinku. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme dorůžova. Necháme vychladnout.

Smetanu s oběma cukry vyšleháme dotuha. Vmícháme zakysané smetany. Ztužovač rozšleháme s vodou podle návodu na sáčku a postupně zapracujeme do hmoty. Krémem potřeme vychladlý moučník a posypeme čokoládovými vločkami nebo strouhanou čokoládou. V ledničce necháme pořádně ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Strakaté řezy
Strakaté řezy
Strakaté řezy
Strakaté řezy
Strakaté řezy
Strakaté řezy
Strakaté řezy

Přidáno: 25.1.2009