Tvarohovo-krupicový koláč

Ingredience

těsto: 500 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g moučkového cukru, 200 g hery, 2 žloutky, 5 lžic mléka
náplň: 500 g tvarohu, 2 vejce, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 80 g krupice, 80 g rozpuštěného másla, 3 lžičky prášku do pečiva
libovolné ovoce čerstvé nebo kompotované

Postup

Na vále zpracujeme rukama těsto a dáme odpočinout do ledničky.

Náplň připravíme důkladným prošleháním všech surovin.

Z těsta vyválíme plát a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, případně rozválíme malým válečkem rovnou na plechu. Můžeme vytvarovat i zvýšené okraje (není nutné).

Na rozválené těsto položíme ovoce, zalijeme náplní a ihned vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (180°C, 25-30 minut) do zezlátnutí povrchu.

Krájíme až po úplném vychladnutí, můžeme lehce pocukrovat.

Tvarohovo-krupicový koláč
Tvarohovo-krupicový koláč
Tvarohovo-krupicový koláč
Tvarohovo-krupicový koláč
Tvarohovo-krupicový koláč

Přidáno: 28.7.2010