Žravé řezy

Ingredience

těsto: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 10 lžic oleje, 10 lžic horké vody, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 460 - 500 g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 1 velká plechovka broskvového kompotu, 1 želatinový ztužovač
želé: 1 citronový tang (nápoj v prášku), 2 vanilkové pudinkové prášky, 4 vrchovaté lžíce krystalového cukru, kompotová šťáva, voda

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme žloutky, po lžících olej a vodu. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Upečeme dorůžova (200°C asi 10 minut). Necháme vychladnout.
Náplň: Broskve necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Smetanu ke šlehání dotuha ušleháme společně s vanilkovým cukrem. Vmícháme zakysané smetany. Želatinový ztužovač ruční metličkou rozšleháme ve 100 ml kompotové šťávy, vmícháme do něj trochu smetany. Smícháme všechno dohromady a ušleháme dohladka. Nakonec vmícháme pokrájené broskve. Tuto hmotu rovnoměrně natřeme na vychladlý piškotový plát. Dáme do ledničky.
Želé: Zbylou kompotovou šťávu doplníme do 1 l vodou. Část odebereme do hrnku a rozmícháme v ní pudinkové prášky. Do zbytku vody se šťávou vysypeme tang, cukr, rozmícháme a zahříváme. Do horkého vlijeme rozmíchané pudinky a za stálého míchání vaříme dvě minuty. Hrnec postavíme do dřezu se studenou vodou a mícháme do vychladnutí. Až hmota vychladne - nemusí být úplně studená - nalijeme ji na moučník a vrátíme do ledničky. Krájíme až po ztuhnutí.

Žravé řezy

Přidáno: 20.4.2008