Kávové muffiny s amarettem

Ingredience

těsto: 150 g másla, 1 hrnek cukru krupice, 3 vejce, 1,5 hrnku hladké mouky, 1 lžíce kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva, 60 ml uvařené silné kávy, 200 ml mléka

krém: 150 g mascarpone, 150 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr

dále: trochu amaretta, instantní káva, čokoládová kávová zrna

Postup

Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny. Po jednom zašleháme celá vejce.

Do vzniklé hmoty vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vychladlou kávu a mléko. Promícháme

Těsto rozdělíme do muffinových důlků nebo košíčků (plníme do tří čtvrtin) a upečeme (180°C, 20-25 minut).

Částečně vychladlé muffiny propícháme špejlí a na každou nalijeme lžičku amaretta. Poléváme pomalu, aby se likér stačil vsáknout.

Mascarpone, smetanu a vanilkový cukr ušleháme na hustý hladký krém.

Pomocí cukrářského pytlíku krémem nastříkáme krém na muffiny. Přes sítko je jemně poprášíme kávou a ozdobíme kávovým zrnem.

Přidáno: 26.5.2016