Sladká volská oka

Ingredience

12 půlek kompotovaných meruněk, 125 g másla, 125 g krystalového cukru, špetka soli, 3 vejce, 150 g hladké mouky, špetka prášku do pečiva, 2 lžíce moučkového cukru na posypání

Postup

Meruňky necháme dobře okapat. Tuk, cukr a sůl dáme do mísy a vyšleháme dohladka, postupně vmícháme vejce jedno po druhém. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme, přidáme do vyšlehané hmoty a vypracujeme hladké těsto. Vymazané a vysypané formičky na muffiny naplníme těstem do dvou třetin. Každou půlku meruňky dotočíme vydutím nahoru, posadíme ji do středu formičky a jemně zatlačíme do těsta. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 180°C. Po upečení je necháme mírně vychladnout, pak je vyjmeme z formiček a necháme úplně vychladnout. Nakonec kolem meruněk nasypeme moučkový cukr.

Sladká volská oka

zdroj: Blesk pro ženy - speciál Velikonoce

Přidáno: 25.3.2007