Košíčky s tvarohovou pěnou
Ingredience
bílá čokoláda, papírové košíčky, 250 g tvarohu, 300-400 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 2-3 lžíce moučkového cukru, mandarinkový kompot (nebo jiné ovoce)
Postup
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Do papírového košíčku dáme lžičku čokolády a štětečkem důkladně rozetřeme po celé vnitřní ploše košíčku. Dáme ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí opatrně sloupneme papír.
Tvaroh rozředíme trochou šlehačky, po částech vmícháme další šlehačku, osladíme a elektrickým šlehačem vyšleháme hladký nadýchaný krém. Množství šlehačky záleží na hustotě tvarohu.
Cukrářským sáčkem s ozdobnou špičkou nastříkáme krém do košíčků a ozdobíme ovocem.
Přidáno: 31.12.2011