Krůtí plátky v pikantní omáčce

Ingredience

500 g krůtích plátků, mletý zázvor, 200 ml jemného kečupu, 1/2 lžičky pálivé chilli omáčky, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička solamylu, sůl, bílý pepř, olej, zelená petrželka a boroskvový kompot na ozdobu.

Postup

Plátky masa jemně naklepeme, posolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na co nejmenším množství oleje. Maso vyjmeme z pánve, přidáme kečup, zalijeme vodou ve které jsme rozmíchali solamyl, přidáme zázvor, chilli omáčku, sójovou omáčku a sůl. Necháme provařit. Podáváme s divokou rýží a ozdobíme zelenou petrželkou a měsíčky broskví.

Krůtí plátky v pikantní omáčce

zdroj: televizní pořad Prima vařečka (25.3.2004)

Přidáno: 26.12.2006