Kuřecí plátky v pažitkové omáčce

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, sůl, 4 lžíce oleje, 2 lžíce másla, velký svazek pažitky, 500 ml smetany na vaření, 1 lžička hořčice, 2 žloutky, 1 lžíce hladké mouky

Postup

Omyté a osušené maso naplocho rozpůlíme, protáhneme olejem a necháme hodinu až dvě odpočinout.

Pažitku posekáme nadrobno. V kastrůlku necháme rozpustit lžíci másla, vsypeme pažitku, necháme zpěnit a odstavíme.

V hlubší pánvi rozpálíme malinko oleje (můžeme slít z naloženého masa), plátky masa osolíme a z obou stran opečeme dozlatova. Odložíme a udržujeme v teple.

Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody (cca 200-250 ml), rozmícháme a přidáme větší polovinu smetany. Za občasného promíchání povaříme 10 minut.

Ve zbývající smetaně rozmícháme žloutky a hořčici.

Do provařené omáčky vmícháme máslo s pažitkou, žloutkovou smetanu, necháme přejít varem a odstavíme.

Podáváme s rýží.

Kuřecí plátky v pažitkové omáčce
Kuřecí plátky v pažitkové omáčce

Přidáno: 12.4.2014