Pangasius v žampionech

Ingredience

600 g filet z pangasia, 1 plechovka sterilovaných žampionových plátků, 250 ml smetany na vaření, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce hladké mouky, olej, sůl, koření na ryby, mletý pepř, citronová šťáva

Postup

Rybu necháme částečně rozmrznout, z obou stran osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30-60 minut odležet.
Žampiony scedíme.
Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, filety posypeme kořením na ryby a z obou stran na pánvi opečeme dozlatova. Vyndáme na talíř a udržujeme v teple.
Do výpeku na pánvi nasypeme okapané žampiony, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, dobře rozmícháme a chvíli společně restujeme. Pak zalijeme vodou (asi 0,5 l), rozmícháme a chvíli povaříme. Je-li omáčka moc hustá, zředíme vodou. Pak přilijeme smetanu, přidáme hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a zase povaříme. Nakonec podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Pangasius v žampionech

Přidáno: 25.1.2010