Rajčatová omáčka

Ingredience

cca 1 kg zralých rajčat, sůl, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 2 lžičky cukru, 120 ml mléka, 1 lžíce mouky, 2 lžíce oleje, 1 cibule

Postup

Rajčata spaříme vroucí vodou, ochladíme a oloupeme. Pokrájíme na kousky a rozmixujeme.

Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli. Přilijeme rozmixovaná rajčata, lehce osolíme, osladíme a přidáme všechno koření. Za občasného promíchání vaříme 20 minut.

Všechno přelijeme přes cedník (ne moc jemný) do jiného kastrolu, abychom se zbavili koření a kousků cibule.

Mouku rozkvedláme v mléce a vlijeme do přecezené omáčky. Promícháme a 10 minut povaříme.

Podle chuti doladíme solí a cukrem.

Rajčatová omáčka

Přidáno: 20.8.2010