Medové jidáše

Ingredience

500 g polohrubé mouky, špetka soli, 250 ml mléka, 2 lžíce cukru, 2 žloutky, 100 g másla, 100 g tekutého medu, 40 g droždí
1 vejce na potření

Postup

Do mírně teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme droždí. Na teplém místě necháme přikryté vzejít.

V míse utřeme máslo s medem a žloutky. Přidáme mouku se solí a kvásek. Vařečkou vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 1 cm a vykrájíme kolečka. Skládáme je na papírem vyložený plech.

Kolečka potřeme rozšlehaným vejcem a každé propícháme vidličkou.

Necháme ještě dokynout 15-20 minut a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova.

Podáváme s miskou medu, každý si namaže jak je libo.

Medové jidáše

Přidáno: 16.4.2011