Mrkvičková roláda

Ingredience

těsto: 3 vejce, špetka soli, 100 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 20 g kokosu, 2 lžíce oleje, 1 velká mrkev

krém: 250 g tučného tvarohu (z vaničky), 100 g mascarpone, 2-3 lžíce moučkového cukru, 25 g želatinového ztužovače (půl sáčku) + 50 ml vody

na ozdobu: marcipán, oranžová a zelená potravinářská barva

Postup

Očištěnou mrkev nastrouháme najemno.

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, pak krátce zašleháme olej.

Ručně vařečkou vmícháme nejdříve mrkev, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a kokosem.

Nakonec po částech vmícháme sníh z bílků.

Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme 10-12 minut.

Upečený plát ihned stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.

Tvaroh smícháme s mascarpone a cukrem. Ztužovač rozšleháme s vodou a podle návodu spojíme s krémem.

Krém natřeme na vychladlý plát (trošku krému si necháme na ozdobu) a pevně srolujeme.

Ze zbytku krému vytvoříme na roládě malé pusinky a ozdobíme marcipánovými mrkvičkami (ty je lepší vymodelovat den nebo dva předem, aby pěkně ztuhly)

inspirace na mimibazar.cz

Přidáno: 27.3.2016