Třepací dort

Ingredience

korpus: 2 vejce, 80 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 1 lžička vanilkového extraktu, 80 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 2 plechovky mandarinkového kompotu, 2 pudinky za studena Creme Olé
na ozdobení: 250 ml smetany ke šlehání, strouhaná čokoláda

Postup

Upečeme nízký piškotový korpus a necháme vychladnout.

Do větší nádoby s dobře těsnícím víkem nalijeme smetanu, obsah obou plechovek a nasypeme pudinkový prášek. Nádobu uzavřeme a několikrát jí prudce zatřeseme. Tím vznikne hustý krém.

Krém rozetřeme na korpus a urovnáme. Pro lepší vzhled dortu a menší námahu s roztíráním můžeme použít dortový prstenec, ale není to nutné.

Třetí smetanu ušleháme dotuha, část natřeme na dort, posypeme ho strouhanou čokoládou a ozdobíme zbytkem šlehačky.

Třepací dort
Třepací dort
Třepací dort
Třepací dort
Třepací dort
Třepací dort
Třepací dort
Třepací dort
Třepací dort
Třepací dort
Třepací dort

zdroj: soutěž o litinové nádobí (srpen) - Jana z hor

Přidáno: 3.9.2010