Amasado

Ingredience

2 batáty nebo obyčejné brambory, 150 ml medu, cca 250 g kukuřičného gofia, 100 g opražených a rozdrcených mandlí, hrst rozinek

Postup

Batáty nebo brambory uvaříme doměkka. Až vychladnou, rozmačkáme je vidličkou na kaši.

Přidáme k nim gofio, med, mandle, rozinky a zpracujeme dohromady na husté těsto. Je-li příliš měkké, můžeme přidat gofio.

Z těsta vytvoříme váleček (nebo dva menší) o průměru asi 5 cm.

Zabalíme do fólie a uložíme do ledničky.

Necháme do druhého dne uležet a pak krájíme na plátky.

Amasado je tradiční kanárský pokrm, podávaný při slavnostních příležitostech.

Neznáte gofio? Co to je a kde ho koupit najdete na El Gofio.

Přidáno: 18.12.2016