Bezlepkový hrníčkový perník
Ingredience
2 hrnky bezlepkové mouky Jizerka, 1 sáček bezlepkového kypřicího prášku do perníku, 2 lžíce kakaa, 2 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek oleje, 3 lžíce medu, 0,75 hrnku vlažného černého čaje, 1-2 lžíce rumu, špetka soli
1 hrnek - 250 ml
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně zašleháme med, olej a čaj.
Do tekuté hmoty vmícháme mouku smíchanou s práškem do perníku a kakaem a rum.
Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do hlubšího plechu vyloženého papírem na pečení a upečeme (180°C, 25-30 minut, zkoušíme špejlí).
zdroj: http://bezlepek.cz
Přidáno: 2.4.2017