Gofio jablečná buchta bez lepku
Ingredience
0,5 hrnku kukuřičného silně praženého nebo dětského gofia, 0,5 hrnku bezlepkové mouky Schär mix C, 0,75 hrnku třtinového cukru, 1 lžíce kakaa, 1 lžička skořice, 2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva, 2 vejce, 1 hrnek oleje, 2 lžíce rumu, 4 menší jablka
Postup
Všechny sypké suroviny smícháme.
Vejce s cukrem a olejem ušleháme do pěny.
Přidáme rum, sypkou směs a umícháme těsto. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka.
Těsto urovnáme do menšího vymazaného a vysypaného plechu nebo pekáčku a upečeme při 180°C 30-40 minut.
Komu nevadí lepek, může bezlepkovou mouku nahradit obyčejnou hladkou.
Neznáte gofio? Všechno o něm najdete zde.
zdroj: El Gofio
Přidáno: 2.10.2016