Gofio jablečná buchta bez lepku

Ingredience

0,5 hrnku kukuřičného silně praženého nebo dětského gofia, 0,5 hrnku bezlepkové mouky Schär mix C, 0,75 hrnku třtinového cukru, 1 lžíce kakaa, 1 lžička skořice, 2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva, 2 vejce, 1 hrnek oleje, 2 lžíce rumu, 4 menší jablka

Postup

Všechny sypké suroviny smícháme.

Vejce s cukrem a olejem ušleháme do pěny.

Přidáme rum, sypkou směs a umícháme těsto. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka.

Těsto urovnáme do menšího vymazaného a vysypaného plechu nebo pekáčku a upečeme při 180°C 30-40 minut.

Komu nevadí lepek, může bezlepkovou mouku nahradit obyčejnou hladkou.

Neznáte gofio? Všechno o něm najdete zde.

zdroj: El Gofio

Přidáno: 2.10.2016