Matcha vejce

Ingredience

korpus: 1 vejce, 1 lžíce oleje, 40 g krystalového cukru, 1 sáček čokoládového pudinkového prášku, 1 lžička prášku do pečiva

náplň: 400 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 sáčky matcha tea (á 2 g), 1 želatinový ztužovač za studena

na ozdobu: sáček matcha tea, moučkový cukr

Postup

Celé vejce ušleháme s cukrem na hustou pěnu. Vešleháme olej a pak zlehka stěrkou vmícháme pudinkový prášek s práškem do pečiva.

Těsto nalejeme do formy a upečeme (190°C, 8-9 minut).

Smetanu s cukrem ušleháme dotuha. Ke konci vešleháme čajový prášek.

Želatinový ztužovač rozšleháme podle návodu na obale se 100 ml vody, po částech přidáme šlehačku, promícháme a krátce prošleháme.

Zelenou šlehačku přemístíme z misky do formy na upečený vychadlý korpus, urovnáme a dáme ztuhnout do ledničky.

Ztuhlý moučník opatrně oddělíme od formy nožem a formu stáhneme.

Povrch dezertu poprášíme čajem a dozdobíme moučkovým cukrem.

Přidáno: 14.4.2017