Matcha vejce
Ingredience
korpus: 1 vejce, 1 lžíce oleje, 40 g krystalového cukru, 1 sáček čokoládového pudinkového prášku, 1 lžička prášku do pečiva
náplň: 400 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 sáčky matcha tea (á 2 g), 1 želatinový ztužovač za studena
na ozdobu: sáček matcha tea, moučkový cukr
Postup
Celé vejce ušleháme s cukrem na hustou pěnu. Vešleháme olej a pak zlehka stěrkou vmícháme pudinkový prášek s práškem do pečiva.
Těsto nalejeme do formy a upečeme (190°C, 8-9 minut).
Smetanu s cukrem ušleháme dotuha. Ke konci vešleháme čajový prášek.
Želatinový ztužovač rozšleháme podle návodu na obale se 100 ml vody, po částech přidáme šlehačku, promícháme a krátce prošleháme.
Zelenou šlehačku přemístíme z misky do formy na upečený vychadlý korpus, urovnáme a dáme ztuhnout do ledničky.
Ztuhlý moučník opatrně oddělíme od formy nožem a formu stáhneme.
Povrch dezertu poprášíme čajem a dozdobíme moučkovým cukrem.
Přidáno: 14.4.2017