Perníčky z Jizerky

Ingredience

400 g Jizerky (bezlepková mouka), 120 g moučkového cukru, 70 g hery, 2 vejce, 120 g medu, 1 lžička sody, 2 lžíce koření do perníku

1 vejce na potření

Postup

Do mísy přesejeme mouku s cukrem. Promícháme se sodou a kořením.

Přidáme tekutý med, celá vejce a na kousky nakrájenou změklou heru.

Vařečkou promícháme. Až se tekutiny spojí s moukou, vyklopíme obsah mísy na pomoučený vál a rukama vypracujeme hladké měkké těsto.

Těsto rozválíme na tloušťku asi půl centimetru a vykrajujeme libovolné tvary.

Pečeme na plechu s papírem na pečení (170°C, cca 10 minut).

Ihned po vytažení z trouby perníčky potřeme rozšlehaným vejcem.

Přidáno: 29.11.2016