Albertovo lečo

Ingredience

2 cibule, 4 velká rajčata, 6 bílých paprik, 3 lžíce olivového oleje, 5-6 vajec (podle velikosti), 200 g kvalitní klobásy, sůl, čerstvě mletý pepř, pažitka

Postup

Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli posekáme najemno. Omyté papriky zbavíme semen a žeber a nakrájíme na kousky.

Na větší pánvi zahřejeme dvě lžíce oleje a na nich osmahneme cibuli do zesklovatění. Přidáme papriky, rajčata, osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme, dokud se nevyvaří všechna voda (trvá to asi 10 minut).

Zatím oloupeme klobásu, nakrájíme na kolečka a opečeme na zbývající lžíci oleje.

Až je směs na pánvi hustá bez vody, přilijeme celá vejce, ztlumíme plamen a mícháme, dokud lečo nezhoustne.

Lečo na talíři posypeme opečenými kolečky klobásy, posekanou pažitkou a podáváme s čerstvým pečivem.

Albertovo lečo
Albertovo lečo

Přidáno: 2.8.2012