Hráškové rizoto

Ingredience

400 g kulatozrnné rýže, 1,2 l zeleninového vývaru (i z kostky), sůl, mletý pepř, 500 g hrášku, 1 lžíce másla, 100 g parmazánu, 1 cibule, 5 lžic olivového oleje

Postup

V zeleninovém vývaru uvaříme hrášek doměkka. Scedíme, vývar uchováme, polovinu hrášku rozmixujeme na kaši.

Na rozpáleném oleji osmahneme najemno pokrájenou cibuli do zesklovatění. Přisypeme rýži a krátce osmažíme.

Rýži podlijeme 2 naběračkami horkého vývaru a za stálého míchání vaříme na mírném plameni. Jak se vývar vsakuje do rýže, přiléváme postupně další, dokud rýže nebude měkká (trvá to asi půl hodiny). Nestačí-li nám vývar, použijeme horkou vodu.

Asi z třetiny parmazánu nastrouháme hoblinky na ozdobu, zbytek nahrubo nastrouháme.

Řídké rizoto dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Vmícháme kousek másla, rozmixovaný i celý hrášek a nastrouhaný sýr.

Na talíři ozdobíme plátkem citronu a hoblinkami sýra.

Hráškové rizoto
Hráškové rizoto
Hráškové rizoto

Přidáno: 16.11.2012