Drobenková buchta s pudinkem

Ingredience

drobenka: 600 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g másla, 1 vejce, hrst strouhaného perníku

náplň: 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 900 ml mléka, 5-6 lžic krystalového cukru (podle kyselosti ovoce), 250 g tvarohu (z vaničky) švestky

Postup

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a oba cukry. Přidáme celé vejce a na kousky rozkrájené máslo. Rukama zpracujeme drobenku.

Mléko zahřejeme. Odebereme z něho asi půl hrnku a v něm rozmícháme cukr a pudinkový prášek. Toto vlejeme ke zbytku mléka v hrnci a za stálého míchání uvaříme pudink.

Pudink odstavíme z plotny a vmícháme do něj tvaroh.

Na hlubší plech vyložený papírem na pečení nasypeme drobenku, trochu si necháme bokem. Rovnoměrně ji rozhrneme, lehce přitlačíme a nalejeme na ni pudink s tvarohem.

Pudink posypeme švestkami pokrájenými na kousky.

Ke zbylé drobence přidáme perník a znovu rukou zapracujeme dohromady. Perníkovou drobenkou posypeme švestky.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 40-45 minut. Krájíme až po úplném vychladnutí.

Přidáno: 1.9.2018