Drobenkový tvarohový koláč

Ingredience

drobenka: 250 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g krystalového cukru, 1 lžička prášku do pečiva
náplň: 400 g tvarohu, 200 ml mléka, 1 vejce, 4-5 lžic krystalového cukru, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru
ovoce

Postup

Na dno dortové formy (24 cm) přichytíme papír na pečení.

Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva a cukr. Přidáme studené máslo nakrájené na kousky a rukama zpracujeme na drobenku.

Dvě hrsti drobenky odložíme stranou, zbytek nasypeme do formy a rovnoměrně rozhrneme.

V misce ušleháme tvaroh s vejcem, cukrem, pudinkovým práškem a mlékem na hladkou řídkou hmotu.

Tvarohovou směs nalijeme na drobenku ve formě. Poklademe ovocem a posypeme odloženou drobenkou.

Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 40-50 minut do zezlátnutí povrchu.

Krájíme až úplně vychladlé, nejlépe vychlazené z ledničky.

Drobenkový tvarohový koláč
Drobenkový tvarohový koláč
Drobenkový tvarohový koláč
Drobenkový tvarohový koláč
Drobenkový tvarohový koláč
Drobenkový tvarohový koláč
Drobenkový tvarohový koláč
Drobenkový tvarohový koláč
Drobenkový tvarohový koláč

Přidáno: 24.7.2015