Kávový koláč s hruškami
Ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 0,75 hrnku krystalového cukru, 2 lžíce instantní kávy (prášek nebo granulky), 2 lžíce kakaa, 1 hrnek mléka, 120 g rozpuštěného másla, 2 vejce, 2 lžíce rumu, 4 hrušky, 1 vanilkový cukr
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Postup
Hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Pro zajímavější vzhled můžeme podélně nařezat.
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a vymícháme hladké těsto.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy (28 cm) a urovnáme. Na těsto položíme hrušky, lehce zatlačíme do těsta a posypeme je vanilkovým cukrem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme cca 25 minut.
Přidáno: 15.8.2016